Hop til hovedindholdet

Social- og Boligstyrelsen logo

Nationalt seminar i familiehus-netværket


Dato og tid

Mandag d. 11. november 2024 kl. 10:00 til 15:10

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 27. oktober 2024 kl. 23:55

Sted

Milling Hotel Park, Viaduktvej 28, 5500 Middelfart Milling Hotel Park
Viaduktvej 28
5500 Middelfart

Nationalt seminar i familiehus-netværket


Arrangementsbeskrivelse

I initiativet om familiehuse og lignende organiseringer er der etableret et netværk for kommuner og regioner, der blev skudt i gang ved et nationalt seminar i 2022. Nu inviterer vi til det tredje landsdækkende seminar, der holdes d. 11. november på Milling Hotel Park, Middelfart. Nye deltagere er velkomne!
 
 
På seminaret kan I få inspiration til at styrke jeres eget forebyggende arbejde for kommende forældre og småbørnsfamilier gennem oplæg fra praksis og forskning. Netværk og videndeling mellem kommuner, regioner og civilsamfund er en vigtig del af tanken bag netværket. Seminaret byder derfor på rige muligheder for at udveksle erfaringer og hente ny inspiration hos andre.
 

Program for dagen:

09.30 - 10.00 - Morgenmad og registrering

10.00 - 10.30 - Velkomst v/Social- og Boligstyrelsen, Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

10.30 - 11.15 - Virkningsfuldt tværprofessionelt samarbejde v/Janne Hedegaard Hansen, Centerchef i Center for Bedre Børneliv
Hvordan sikrer vi, at det tværprofessionelle samarbejde bliver virkningsfuldt? Og hvad adskiller det virkningsfulde samarbejde fra det gode samarbejde? Hvilke barrierer og muligheder er der? Og hvilken rolle spiller ledelsen i at få samarbejdet til at fungere?
 
11.15 - 11.30 - Gå til videnssessioner 
 
11.30 - 12.15 - Videnssessioner - vælg én af følgende: 
 
1) Udvikling af familiehuse gennem inddragelse af brugerne 
v/ fuldmægtig Nanna Koch Hansen, Social- og Boligstyrelsen, Team Socialpsykiatri
Kom og hør om erfaringer med at inddrage sårbare og udsatte brugere i udviklingen af sociale tilbud. Hvilke potentialer er der ved at lade brugerne indgå i udviklingen af tilbuddene? Og hvad skal I være opmærksomme på i processen, så det bliver en gevinst for både familiehuset og brugerne?
 
2) Inspiration til inddragelse af de små børn
v/ psykolog Malene Angelo, Børns Vilkår
Hvordan kan familiehuset have blik for at inddrage de små børn? I denne session får du gennem oplæg og korte praksisnære øvelser inspiration til forskellige greb og metoder til at inddrage det mindre barns perspektiv for herigennem at støtte barnet bedst muligt i børnevenlige rammer.
 
3) Samarbejde og inddragelse i opsporing af vold i nære relationer hos gravide, kommende og nye forældre
v/ overlæge Liv Folsach, Sundhedsstyrelsen og specialkonsulent Sidsel Rosenberg Bak, SISO Videnscenter, Social- og Boligstyrelsen
Et betydeligt antal gravide kommende og nye forældre oplever vold i nære relationer, og det har vidtrækkende konsekvenser for både de, der udsættes og de der overværer volden, fx børn. Så hvordan kan man systematisk opspore for vold i nære relationer, herunder æresrelaterede konflikter, og hvilken tegn skal vi som fagprofessionelle være opmærksomme på? Hvordan kan et familiehus bidrage til at støtte familier og børn, der oplever vold i nære relationer? Hvordan styrkes opsporing og indsatser i samarbejde med de kommende forældre eller småbørnsforældre og i det tværprofessionelle samarbejde? 
 
4) Inddragelse og samarbejde med familier med anden etnisk baggrund
v/ Anna-Maria Troedsson Marika Jannerfjord. Begge er bestyrelsesmedlemmer i Föreningen för familiecentralers framjande (FFFF)
De svenske familiecentraler har stort fokus på at samarbejde med familier med forskellige etniske baggrunde. I denne session kan du høre om deres erfaringer og om hvordan de konkret arbejder med at udvikle relevante tilbud til målgruppen og inddrage familierne i samarbejdet herom. 
 

12.15 - 13.15 - Frokost

13.15 - 14.00 - Tvæfagligt samarbejde i de svenske familiecentraler v/ Anna-Maria Troedsson og Marika Jannerfjord. Begge er bestyrelsesmedlemmer i Föreningen för familiecentralers framjande (FFFF)
De svenske familiecentraler har mange års erfaring med at udvikle det tværprofessionelle samarbejde. I oplægget skal vi høre om baggrunden og de vigtigste byggesten for familiecentralerne samt om deres erfaringer med at skabe synergi i det tværgående samarbejde.

14:00 - 14:15 - Tag kaffe og kage med til erfaringsudveksling på tværs af kommuner 

14.15 - 15.10 - Erfaringsudveksling på tværs - vælg én af følgende: 

1) Forankring af familiehusene trods stramme budgetter

2) Opstart og etablering af et familiehus 

3) Familiehuse med én fysisk indgang 

4) Organisering og samarbejde bag facaden - for jer med en familiehus-lignende organisering 

Tak for i dag

 
Praktiske oplysninger
Seminaret afholdes af Social- og Boligstyrelsen i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Seminaret henvender sig til kommunale chefer, ledere og medarbejdere på spæd- og småbørnsområdet (fx sundhedspleje, dagtilbud, PPR, myndighed, udfører-området) samt chefer, ledere og nøglemedarbejdere fra regionerne (fx fødesteder og familieambulatorier). Civilsamfundsaktører kan tilmelde sig, hvis de samarbejder med kommuner eller regioner om indsatser til kommende forældre og småbørnsfamilier.

Det er gratis at deltage. Tilmeldingsfristen er 10. oktober 2024. 
 
Hvis der er stor interesse for seminaret, forbeholder Social- og Boligstyrelsen sig ret til at prioritere i antallet af deltagere fra hver organisation, så der bliver en bred repræsentation.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Birgitte Færregaard
Tlf: +45 41 74 00 41
bifd@sbst.dk

Kontaktinformation til arrangør

Birgitte Færregaard
Tlf: +45 41 74 00 41
bifd@sbst.dk